Rakkaissa Muistoissamme

Et ole ikiunessa, et ole poissa, olet tuhat tuulta puistikoissa, olet valon välke aallokossa, olet timantti hankien loistossa. Et jättänyt meitä, et ole vaiti, olet lintujen laulu taivaalla, olet kuiskaus viljapellolla, olet henkäys rakkaidesi poskella...

"Urpo"Rotu: Bullmastiffi
Sukupuoli: Uros
Syntymäaika: 11.10.2009, Unkari
Kasvattaja: Mr. János Somogyi

Emä: Somogyvári Vitéz Natalie
Isä: Somogyvári Vitéz Logan
Urpon tiedot Jalostus.net

Urpo on hirmuisen kiltti ja tulee hienosti muiden kanssa toimeen, oli kyseessä sitten kissat, muut koirat tai ihmiset. Poika on toimelias, ja sen kanssa harrastetaankin kaikenlaista, kuten vetotreeniä, tottista ja uimista. Käymme talvisin Urpon kanssa kerran viikossa Hyvinkään koirauimalassa, kesäisin järvissä uiskentelemassa.

Näyttelyissä Urpo on käynyt kerran tuloksella EH. Näyttelyuraa on hidastanut pojan sairastelut, sillä Urpolla on neljä kertaa ollut suolistotukos. Ensimmäisellä kerralla poika oli nialaissut hoidossa ollessaan kokonaisen patalapun, joka kiertyi kuin kroisantti ja jäi ohutsuoleen jumiin. Urpolla on eläinlääkäreidenkin mukaan hurja kipukynnys, sillä eläinlääkärin palpoessa Urpon mahaa Urpo ei reagoinut millään tapaa, vaikka avauksessa selvisi, että tukos oli ehtinyt jo aiheuttamaan massiivisen suolistotulehduken. Urpo ei näyttänyt kipuiluaan kuin erittäin pienellä nuutumisella, yhdellä puklulla ja hivenen löysällä kakalla.

Toisella kerralla, noin 7 kuukautta ensimmäisestä, Urpo oli nielaissut kissojen lelun, joka sitten jäi leikkauskiinnikkeisiin jumiin. Tällä kertaa jouduttiin poistamaan 20-30 cm ohutsuolta, joten ruoka ei tahdo imeytyä hyvin ja ongelmana on ollut massan rakentaminen. Asiaa vaikeuttaa vielä se, että Urpo on melkoisen nirso! Tästä huonommasta imeytymisestä johtuen Urpolle tuli B-vitamiinipuutos huomaamattani, ja Urpo yritti paikata sitä syömällä alkukeväästä 2012 kuivaa olkea, jota rupesi paljastumaan pellolta hagen alta. Poika söikin sitä niin paljon, että se teki sitten tukoksen taas! Tapahtumahetkellä olimme muutaman päivän ystäväni luona tekemässä remonttia, ja Urpo sai juosta ystävieni koirien kanssa päivät vapaana pihamaalla, enkä siksi huomannut, että Urpo pääsi olkia syömään.

Eikä se tähänkään jäänyt. Urpo oli syönyt jossain välissä loppukesästä 2012 taas heinää, vaikka Urpo ei saa olla ulkona hetkeäkään yksin vapaana. Näin ollen jouduimme taas avaamaan pojan. Toivottavasti tämä oli nyt viimeinen kerta! Poika elää hyvin tarkassa syynissä. Ilman tätä patalappua ei näitä ongelmia olisi ollut. Onneksi Urpolla on erittäin hyvä terveys ja erityisen vahva sydän, että se on kestänyt näin suuren määrän isoja leikkauksia.

Urpo on tarjolla jalostukseen.

SILMÄTUTKIMUS 30.09.2012 - Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Polvilumpiolux.med. 11.09.2012 - 0/0
Sydämen kuuntelutulos 11.09.2012 - Ei sivuääniä
Kyynärnivel 29.05.2012 - 0/0
Lonkkanivel 29.05.2012 - C/C


© Paula Ruotsalainen